Je bent hier:Home-Nieuws-SoShare: BitTorrent lanceert filesharing service voor bestanden tot 1TB

SoShare: BitTorrent lanceert filesharing service voor bestanden tot 1TB

Bittorrent, het bedrijf achter het bekende filesharing programma en protocol BitTorrent heeft SoShare, een nieuwe gratis upload en filesharing service gelanceerd waar mensen bestanden tot 1TB grootte kunnen uploaden en delen met anderen. SoShare gaat hiermee de concurrentie aan met Dropbox, megaupload, Mega.co.nz en google drive. BitTorrent probeert met zijn nieuwe service SoShare het delen van grote bestanden via het internet eenvoudiger te maken. Met een bestandslimiet van 1TB zal deze service mogelijkheden bieden voor elke gebruiker. Soshare biedt de gebruiker de mogelijkheid om het bestand naar een ongelimiteerd aantal emailadressen te sturen of een publieke link gebruiken en deze verspreiden.

SoShare wil zich met name richten op creatieve professionals – ontwerpers, fotografen, muzikanten, en ga zo maar door – die te maken hebben met grote databestanden en deze naar anderen willen sturen.

Met een aantal bedrijven zoals YouSendIt en SugarSync, en de nieuwere spelers als Mega.co.nz, en meer gevestigde services zoals Dropbox, zal het moeten blijken of het BitTorrent lukt mensen te verleiden om zijn platform te gebruiken door middel van de zeer grote bestandsgrootte ondersteuning, welke op dit moment zeker de grootste is.

“SoShare biedt gedistribueerd file transfer, terwijl de dienst een hoofd-kopie in de cloud bewaard voor betrouwbare toegang,” zegt MEEK een van de ontwikkelaars achter SoShare. “Hoe meer mensen toegang hebben tot een bestand , hoe meer de SoShare browser-plug-in beschikbare bandbreedte kan gebruiken.” De plug-in laat gebruikers ook  hun uploads / downloads pauzeren en hervatten op andere momenten.

In plaats van het daadwerkelijk verzenden van bestanden naar de andere computer, werkt SoShare door het sturen van een e-mail met een link voor toegang en om deze bestanden te downloaden. Net als bij diensten zoals Dropbox, kunt u een thumbnail galerij van de bestanden inzien voor het downloaden van de bestanden. Het biedt ook een functie om gebruikers te laten weten of en wanneer de bestanden worden gedownload en bekeken, en u kunt zowel prive als publieke links delen op sites als Facebook en Twitter. Voor regelmatige contacten kunt u ook een adresboek bijhouden .

Bestanden blijven op de BitTorrent-servers voor 30 dagen, maar gebruikers kunnen de bestanden ook downloaden en zelf bewaren; of u kunt ze wissen voord de 30 dagen voorbij zijn.

Tot nu toe lijkt de gebruikersinterface relatief eenvoudig te gebruiken. Maar misschien is deze een beetje te simpel: in het sign-up proces, er is geen e-mail verificatie nodig. Dit kan  misbruik in de hand werken.

By | 2017-04-15T17:51:30+00:00 april 15th, 2017|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment