Je bent hier:Home-Nieuws-Microsoft na Facebook en Apple ook gehackt

Microsoft na Facebook en Apple ook gehackt

Ook Microsoft is recent (net als facebook en Apple) gehackt door een onbekende groep. Er zijn aanwijzingen dat het om dezelfde (oost-Europese) groep hackers gaat die Facebook en Apple gehackt hebben.

Microsoft geeft aan dat een klein aantal computers binnen het bedrijf gehackt zijn. Hierbij zou dezelfde techniek gebruikt zijn als bij de hack van Facebook en Apple. Hierbij kwamen de hackers binnen via een zogenaamde 0-day eploit in Java. Microsoft geeft aan dat het Mac computers betrof welke gehackt zijn.

Microsft geeft daarnaast aan dat er geen aanwijzingen zijn dat er gebruikersdata of prive-gegevens verkregen zijn.

De hack wijst in de richting van een Oos-Europese hackergroep. Momenteel doet de Amerikaanse overheid onderzoek naar de herkomst van de hacks.
De hackt richtte zich met name op computers die Mac OS X draaien en verspreidde malware via het iPhoneDevSDK-forum (forum bedoelt voor iPhone-ontwikkelaars). Dit forum wordt ook veel gebruikt bij medewerkers van grote bedrijven zoals Apple.

Het type aanval dat gebruikt is is het zogenaamde spear-exploiting. Bij deze techniek zorgen de hackers ervoor dat een, door het doelwit veel bezochte plek (website) besmet is met malware. Als de prooi de website bezoekt wordt hij besmet en kan de hacker toegang krijgen tot de computer van de prooi (en zo vaak het netwerk waar de prooi zich in begeeft).

Oracle heeft het java-lek afgelopen maand gedicht met een update.

By | 2017-04-15T17:52:44+00:00 april 15th, 2017|Categories: Nieuws|Tags: |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment