Je bent hier:Home-Nieuws-Live Messenger (MSN-messenger) stopt April 2013

Live Messenger (MSN-messenger) stopt April 2013

Windows live messenger gaat  april 2013 stoppen. Gebruikers zullen dan over worden gezet op Skype. Eerst worden de Engelstalige accounts overgezet (8 april). De rest van de talen volgt. 

Als de migratie voltooid is zal het niet meer mogelijk zijn om te chatten met de windows live messenger applicatie (voorheen MSN messenger). Mid-maart zal een kleine groep al worden overgezet op het Skype netwerk, maar de grote massa zal in April overgezet worden. De overzetting van WLM (windows live messenger) naar Skype volgt na de aankoop van Skype door microsft (eigenaar van windows live messenger) in 2009.

Het netwerk en infrasctructuur achter de messenger client zal nog langer online blijven. Applicaties van derden, voor bijvoorbeeld de windows phone, die gebruik maken van het XMPP protocol en daarmee inloggen op het netwerk achter windows live messenger zullen in ieder geval tot oktober 2013 blijven werken. Naar alle waarschijnlijkheid zal Microsoft  in 2014 ook stoppen met de ondersteuning van het XMPP protocol, het MSNP chatprotocol en een aantal andere niet-officiele protocollen. Hierna zal de werking van de applicaties van derden ook vervallen.

Uit eindelijk zal men dus gebruik moeten maken van de gratis skype applicatie om te blijven chatten met zijn windows live messenger vrienden.

By | 2017-04-15T17:50:03+00:00 april 15th, 2017|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment