Je bent hier:Home-Virusscanners-Security Essentials

Security Essentials

Microsoft security essentials is een gratis virusscanner van Microsoft. Het beschermt actief tegen virussen, malware.

Download Security Essentials

Beschrijving

Microsoft Security Essentials (MSE) is een gratis antivirus software voor Microsoft Windows-besturingssystemen die bescherming biedt tegen verschillende soorten malware, zoals computer virussen, spyware, rootkits en Trojaanse paarden. In tegenstelling tot de Microsoft Forefront familie van enterprise-georiënteerde security producten, is Microsoft Security Essentials afgestemd voor gebruik door consumenten.

Microsoft Security Essentials heeft bij zijn release een hoop positieve recensies ontvangen. In september 2011 was het de meest populaire antivirus software product in Noord-Amerika en de tweede meest populaire in de wereld.

Microsoft Security Essentials is een anti-virus programma voor Windows XP (IA-32 [24]), Windows Vista en Windows 7 (zowel IA-32 en x64). Het is ontworpen voor consumenten. Het vervangt Windows Live OneCare, een commercieel abonnement-gebaseerde antivirus-service en de gratis Windows Defender, dat alleen beschermd tegen adware en spyware.

Microsoft Security Essentials bevat dezelfde anti-malware-engine (ook wel “Microsoft Malware Protection-engine”, of MSMPENG), en virusdefinities die alle andere Microsoft-desktop anti-malware producten gebruiken, inclusief Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection , System Center Endpoint Protection, Windows Intune Endpoint Protection, Windows Live OneCare en Windows Defender.
Voor de installatie controleert Microsoft Security Essentials de geldigheid van het geïnstalleerde exemplaar van Microsoft Windows. Microsoft Security Essentials vereist geen registratie of persoonlijke informatie. Microsoft Security Essentials schakelt Windows Defender uit, omdat Microsoft Security Essentials ook bescherming tegen spyware en adware.

Met behulp van de standaardinstellingen, gearchiveerde bestanden zijn gedecomprimeerd en vervolgens gescand. Downloads van bestanden en e-mailbijlagen worden ook gescand. De Dynamic Signature dienst probeert om beter kwaadaardige bestanden te identificeren door te controleren op updates als een applicatie verdacht gedrag vertoont. Voor het nemen van maatregelen tegen een verdachte bestand Microsoft Security Essentials vraagt het de gebruiker om bevestiging. Als er geen antwoord wordt ontvangen binnen tien minuten, dan wordt de verdachte malware behandeld volgens de standaard actie. Systeemherstelpunten zijn gemaakt voor het verwijderen van malware.

Microsoft Security Essentials controleert en downloads updates van virusdefinities automatisch, drie keer per dag worden deze via microsoft update gepubliceerd. Als alternatief kunnen gebruikers de updates handmatig downloaden van Microsoft Security Portal.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Security Essentials” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *