Je bent hier:Home-PC onderhoud-CPU-z

CPU-z

CPU-Z is een gratis programma dat informatie over enkele belangrijke apparaten van uw systeem verzamelt.

Download CPU-z

Categorie: Tag:

Beschrijving

CPU-Z is een toepassing die diepgaande informatie over het reilen en zeilen en algemene informatie van uw computer toont. CPU-Z is een gratis programma gemaakt door CPUID en geeft u uitgebreide informatie over belangrijke onderdelen van uw computer.

Hoewel de naam CPU-Z ons dreigt te misleiden door ons te laten denken dat het strikt een processor monitoring tool is, is dit niet het geval. De interface is uitgerust met vijf tabbladen, waarvan alleen de eerste twee zijn CPU gerelateerd zijn. De rest de tabbladen geven u informatie over het moederbord en het geheugen.

Het eerste tabblad heet CPU en het zal u informatie tonen over de processor van uw computer.
Het CPU tabblad geeft u de naam van de CPU, het merk, de codenaam, de technologie, de core snelheid, multiplier, bussnelheid, HT link en cache.
Het Cache tabblad geeft de L1 data cache, L1 Instruction Cache en L2 Cache.
Het moederbord tablad geeft u info over het volgende: de fabrikant, het model, chipset, sensor, southbridge, BIOS (merk, versie en datum), grafische interface (versie, overdrachtssnelheid en side band als deze is ingeschakeld) over het moederbord.
In Memory sectie, zal de gebruiker informatie vinden over het type, de grootte en de kanalen van het werkgeheugen. De timings geven u de frequentie, FSB, latency, vertraging, DRAM inactief timer, cyclustijd, bench en cyclustijd. SPD (Serial Presence Detect) geeft u de module grootte, maximale bandbreedte, en naam van de fabrikant.

CPU-Z is gratis en klein van omvang. Het geeft u erg accurate informatie over uw computer. Pas op met installatie en zorg ervoor dat u toolbars ed uitvinkt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “CPU-z” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *